Відтепер заклади, які призначають ліки за електронним рецептом, можна буде знайти за спеціальною наліпкою

У серпні цього року в Україні успішно запрацював е-рецепт на антибіотики. Це перший етап впровадження відпуску рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом.
Втім не єдиний – уже з листопада в Україні електронний рецепт поширюватиметься і на групу наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Таким чином, електронний рецепт прийде на заміну спеціальним паперовим рецептурним бланкам рожевого кольору, що використовуються зараз для призначення цієї групи ліків.
Важливо зауважити, що по закінченню перехідного періоду відпуск антибактеріальних препаратів в аптеках буде відбуватися виключно за електронним рецептом лікаря.
Якщо ваш заклад уже працює в електронній системі охорони здоровʼя та здійснює виписування е-рецептів, рекомендуємо розмістити наліпку “Призначаємо ліки за е-рецептом” на інформаційному стенді, дверях кабінету лікаря, у вхідній зоні, помітній для відвідувачів закладу тощо.
Завантажити наліпку для медичного закладу можна за посиланням –
Якщо ваша аптека відпускає ліки за е-рецептом, рекомендуємо розмістити наліпку “Відпускаємо ліки за е-рецептом” у вхідній зоні аптеки, помітній для відвідувачів. Так, пацієнт зможе легше та швидше знайти аптеку, яка відпускає ліки за е-рецептом.
Завантажити наліпку для аптеки можна за посиланням –
Рекомендовані вимоги до друку:
🔷 Розмір зображення: 180х280 мм
🔷 Технологія друку: цифровий друк, вирізка по контуру
🔷 Назва плівки для друку: Самоклеюча біла плівка
🔷 Розміщення наліпки: на зовнішній частині вхідної групи, на вітрині, інформаційному стенді тощо
🔷 Спосіб нанесення наліпки: на знежирену поверхню
Якщо у вас є додаткові питання, що стосуються призначення антибіотиків за е-рецептом, ви можете звернутися до контакт-центру за коротким номером 1677 (гілка «7»). Оператори підтримки проконсультують вас та допоможуть у вирішенні ваших питань.
Також рекомендуємо
3 Жовтня 2023

Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!

З метою впровадження нового функціоналу на центральному рівні ЕСОЗ сьогодні будуть проводитися регламенті технічні роботи.

Станом на 03.10.2023, з 19.00 год доступ до ЕСОЗ буде тимчасово призупинений орієнтовно до 03.00 год 04.10.2023.

Просимо врахувати це в плануванні робочого графіку.

Актуальну інформацію про технічні роботи на центральному компоненті ЕСОЗ відслідковуйте на сторінці: https://status.ehealth.gov.ua/.

Дякуємо за розуміння!

21 Квітня 2022
У період воєнного часу, доступ до медичної допомоги чи до потрібних медикаментів може бути обмеженим. Сьогодні підготували перелік корисних ресурсів за допомогою яких ви можете знайти необхідні ліки чи безкоштовно отримати консультацію потрібного спеціаліста:
🧩 Портал на якому можна знайти необхідні медичні препарати – https://tabletki.ua/uk/
🧩 Понад 2000 лікарів обʼєднались, щоб надати безкоштовну допомогу українцям у форматі онлайн-консультацій. Скористатись можете за посиланням – https://t.me/MedicalForUA_bot
🧩Телеграм-бот, де можна отримати допомогу лікаря. Консультують фахівці прямо в чаті за посиланням – https://t.me/Doc2rbot
🧩 Портал з консультацією психотерапевтів та психологів Help24 –
🧩 Чат підтримки від психотерапевтів «Як ти?»- https://t.me/yaktuzaraz
🧩 Інститут когнітивного моделювання разом з кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії запустили телеграм-бот, який надає підтримку –
🧩 Телеграм-бот з алгоритмом надання домедичної допомоги під час військових дій https://t.me/TacticMedAid_bot
🧩 Портал «ДонорUA», на якому зібрана уся необхідна інформація щодо донорства крові- https://www.donor.ua/
Бережіть себе та своїх близьких!
1 Лютого 2024

Пацієнт має право відкликати наданий дозвіл на доступ у будь-який момент. Навіть після того, як медичний працівник, що отримав такий дозвіл, ознайомився з медичними записами потрібними йому для надання медичної допомоги (для встановлення діагнозу, забезпечення лікування або надання медичних послуг).

Для того, щоб відкликати наданий дозвіл на доступ пацієнт може звернутися до:

– медичного працівника, якому такий дозвіл було надано. Такий медичний працівник має право деактивувати дозвіл, автором якого він є.
– лікаря первинної медичної допомоги, з якими пацієнт уклав декларацію (його сімейний лікар). Такий медичний працівник має право деактивувати дозвіл, який пацієнт надав будь — якому іншому медичному працівнику.

Також хочемо зазначити, що дозвіл на доступ має визначений час активності. Після завершення цього терміну дозвіл перестає діяти, а отже, за потреби переглянути медичну інформацію медичний працівник, який колись мав до неї доступ, повинен створити новий дозвіл.

Джерело: НСЗУ

3 Травня 2022
✔️ Український стартап Headway на базі інструкцій Міністерства охорони здоровʼя та ДСНС, Центру стратегічних комунікацій та інших офіційних джерел інформації, оформлені в інфографіки, якими зручно користуватися офлайн. В цих інфографіках ви знайдете алгоритми дій першої домедичної допомоги, як убезпечити себе при хімічний та радіаційній небезпеці, як жінкам убезпечити себе та немовлят. Детальніше ознайомитись можна за посиланням –
✔ Мобільний застосунок Hearty app допомагає батькам дбати про емоційний та психічний стан дітей під час війни. Додаток підказує прості ігри та активності. Він працює офлайн і його можна використовувати навіть в укриттях. У застосунку також доступні книги, аудіоказки українською та інший контент. Додаток доступний для iOS- https://apple.co/3vJlTIV Android-
✔️ Корисний додаток із детальними інструкціями про надання першої медичної допомоги. У додатку знаходиться поради як для військових, так і для цивільних. Також зібрані покрокові інструкції з ілюстраціями та нагадуваннями, а для цивільних є навіть відеоінструкція допомоги у випадку кровотечі. Додаток працює і офлайн, тому скористатися їм ви можете у будь-який момент, детальніше за посиланням – для ІOS- https://apple.co/3KlqFBq Android-