Відключення медичної інформаційної системи від ЦБД ЕСОЗ

Шановні користувачі електронної системи охорони здоровʼя!

Державне підприємство “Електронне здоров’я”, що відповідно до Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411, є  адміністратором центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я (надалі – Адміністратор) повідомляє наступне.

Відповідно до наказу Адміністратора від 18.11.2022 №60 та поданої заяви Оператора про добровільне відключення електронну медичну інформаційну систему MedCard Plus (ФОП Трошкін А.В.) було відключено від центральної бази даних ЕСОЗ.

Нагадуємо, що у разі відключення МІС від центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я, користувачі МІС мають право:

– обрати для роботи в електронній системі охорони здоров’я іншу МІС відповідно до алгоритму вибору МІС;

– розірвати договір з Оператором МІС;

– продовжити співпрацю з МІС у частині функціоналу, що не підключений до ЕСОЗ.

Також рекомендуємо
8 Березня 2022
Попри всі загрози медики продовжують працювати!
Ви наші герої! Пишаємось кожним з вас!
Коротка пам’ятка щодо роботи ЕСОЗ в умовах воєнного стану:
⁃ Якщо відсутній зв’язок з ЕСОЗ від 2х до 24х годин – всі записи рекомендовано робити вручну на паперових формах первинно-облікової документації. Дані в ЕСОЗ вводяться після відновлення доступу до системи, протягом наступного робочого дня.
⁃ У відсутності доступу до ЕСОЗ від 24 до 48 годин, внесення записів, що відносяться до первинно-облікової документації, має відбутись протягом наступних 2х робочих днів.
⁃ У разі відсутності доступу до ЕСОЗ більш ніж 48 годин, медичні записи можуть вноситися за наявності часу у медичного працівника при відновленні такої технічної можливості.
⁃ При доступності ЕСОЗ, але при високому навантеженні медичного персоналу через велику кількість звернень, при наданні термінової медичної допомоги фіксується лише факт звернення, діагноз, перелік маніпуляцій (додаткова інформація фіксується за можливості)
⁃ На період воєнного стану МОЗ рекомендує видавати паперове свідоцтво про народження.
⁃ Якщо заклад не має доступу до ЕСОЗ, лікарі можуть виписати паперовий рецепт.
⁃ Аптека фіксує код та номер та видає ліки за паперовим рецептом за наявності.
Бережіть себе та своїх рідних!
Слава Україні!🇺🇦
6 Червня 2022
Команда Міністерства охорони здоровʼя створила інтерактивний дашборд, де можна простежити постачання та передачу гуманітарної допомоги, яка надходить від партнерів та благодійників.
📊 На сторінці дашборду можна знайти інформацію про те, який гуманітарний вантаж вже доставлено до закладів охорони здоров’я в регіони. У дашборді є можливість простежити лікарські засоби, предмети індивідуального захисту, медичне обладнання, автомобілі швидкої допомоги та витратні матеріали.
Скористатись дашбордом можете за посиланням: https://bit.ly/3x4mG7Q
☎️ Нагадуємо про гарячі лінії для допомоги збройним силам, медикам та громадянам України.
Державна гаряча лінія для охочих надати гуманітарну допомогу населенню або підтримати українських військових та бійців територіальної оборони.
⁃ Для дзвінків з України (безкоштовно) – 0 800 202 600;
⁃ Для дзвінків з інших країн (номер також може використовуватись для дзвінків з України за тарифами відповідного оператора зв’язку) +380 44 237 00 02.
Гаряча лінія Міністерства охорони здоров’я України – 0 800 60 20 19.
💊 Охочим долучитися до забезпечення лікарень медикаментами та необхідними матеріалами необхідно заповнити форму за посиланням- https://forms.gle/bAHiUuPQMcy4t3Dw6.
🧬 Також ви можете допомогти, здавши кров (https://bit.ly/3K05oha), освоївши базові правила домедичної допомоги (https://bit.ly/3Isp3G6) та короткі інструкції, що можуть вам допомогти врятувати чиєсь життя (https://bit.ly/3M84XTR).
1 Липня 2022
Протягом воєнного стану українці продовжують отримувати життєво необхідні ліки в межах програми реімбурсації “Доступні ліки”.
На сьогодні в електронній системі охорони здоров’я було виписано понад 45 мільйонів електронних рецептів на препарати у рамках програми реімбурсації.
Обсяг програми реімбурсації залишився незмінним. На сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб: 198 – проти серцево-судинних хвороб; 51 – для лікування діабету ІІ типу; 47 – інсуліни; 27 – для профілактики інсультів та інфарктів; 30 – лікування розладів психіки та поведінки; 27 – проти епілепсії; 16 – для лікування бронхіальної астми; 5 – для лікування нецукрового діабету.
Нагадуємо, щоб отримати ліки за програмою реімбурсації необхідно:
1) Звернутись до сімейного лікаря. Пацієнти можуть отримувати препарати за програмою «Доступні ліки» як за електронним, так і за паперовим рецептом. Отримати рецепт у паперовому вигляді можна у лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від наявності декларації з ним.
2) Знайти аптеку, яка відпускає ліки за програмою «Доступні ліки» (отримати інформацію про адреси таких аптек у вашому населеному пункті можна, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77).
3) Отримати ліки в аптеці.
5 Жовтня 2021

Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!

З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 23:59 05.10.2021 та до 02:00 06.10.2021.

Дякуємо за розуміння!