Покрокова інструкція, як отримати бали БПР після проходження вебінару про доступ до даних в ЕСОЗ

⚡️ Усі учасники вебінару “Доступ до даних в ЕСОЗ. Як медичному працівнику переглянути дані, внесені іншим фахівцем чи закладом” можуть отримати 1 бал БПР за проходження навчання!

❓Що для цього потрібно?

  1. Перейдіть на сторінку вебінару на платформі Академії НСЗУ () та зареєструйтеся на проходження навчання.
  2. За необхідності – перегляньте запис вебінару ще раз та ознайомтеся із презентацією.
  3. Пройдіть короткий тест з 13 питань по змісту вебінару.
  4. У разі успішного складання тесту – система згенерує сертифікат і ви отримаєте додатковий бал БПР.
  5. Підпишіться на канал “eHealth Україна” в Telegram (), аби не пропустити інші важливі події та можливості для медиків!

Команда eHealth спільно з Академією НСЗУ прагне проводити вебінари з найбільшою користю для вас! Тож слідкуйте за анонсами майбутніх подій на наших каналах.

Посилання:

👉 Почати навчання на Платформі Академії НСЗУ:

👉 Підписатися на eHealth в Telegram:

👉 Підписатися на eHealth в YouTube:

👉 Підписатися на Академію НСЗУ в Telegram :

Також рекомендуємо
19 Липня 2022

Від початку побудови електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ) захист даних завжди був пріоритетним завданням. ЕСОЗ – одна з систем в Україні, в якій реалізовані найсучасніші засоби захисту, серед яких: використання користувачами кваліфікованих електронних підписів (КЕП), реалізація архітектурних принципів GDPR (відокремлене зберігання медичних та персональних даних), blockchain-подібні алгоритми, що забезпечують цілісність даних та інші. Так, лише на вході в систему користувачі проходять двофакторну авторизацію: через встановлену МІС та безпосередньо вхід в ЕСОЗ за протоколом OAuth.2.

​​Система має багаторівневий захист та отримала  атестат відповідності комплексної системи захисту інформації. 

Також кожен МІС, що підключений до ЦБД, повинен мати атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) відповідно до норм українського законодавства. 

 Ця вимога передбачена Законом України “Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах” та іншими нормативно-правовими актами щодо підключення МІС до центральної бази даних ЕСОЗ.

Сьогодні наша держава бореться із загарбником на всіх фронтах і кіберфронт не є винятком. На рівні центральної бази даних адміністратор забезпечує проведення необхідних заходів із захисту інформації та попереджає реальні та потенційні атаки ворога.

Проте захист інформації також не менш важливий і на робочому місці кожного користувача. Для цього закладам охорони здоров’я необхідно: 

🔹регулярно оновлювати програмне забезпечення (зокрема,операційних систем, систем керування базами даних, програмних бібліотек тощо);

🔹контролювати цілісність та автентичність ПЗ; 

🔹забезпечувати мережевий захист: фільтрація та аналіз мережевого трафіку, виявлення і протидія мережевим атакам і т. д.;

🔹унеможливлювати втрату інформації, забезпечити резервне копіювання даних, захист від несанкціонованого доступу, розмежування прав доступу тощо;

🔹забезпечувати реєстрацію подій, пов’язаних з отриманням користувачами доступу до ресурсів ЗОЗ;

🔹проводити резервування конфігураційних файлів та критично важливих системних файлів;

🔹проводити перевірку кваліфікованого електронного підпису на інформаційних об’єктах в ЗОЗ її користувачами;

🔹забезпечувати антивірусний захист, перевірку на наявність шкідливого програмного коду всіх вкладень, що завантажуються користувачами до ЗОЗ.

Для забезпечення виконання всіх цих заходів доцільно в закладах охорони здоров’я визначити відповідальних за це осіб або ж створити відповідні ІТ підрозділи, а також забезпечити контакт таких осіб чи підрозділів зі службами підтримки медичних інформаційних систем, які працюють у закладі.

12 Квітня 2021

Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!

В понеділок 12.04.2021 з 23:00 по вівторок 13.04.2021 01:00 буде недоступний функціонал, пов’язаний з відправкою SMS, у зв’язку з оновленням програмної платформи у провайдера.

Дякуємо за розуміння!

19 Червня 2023

Доказова та ефективна реабілітація без бюрократії та паперів стає більш доступною для українців, які через війну потребують відновлення. 

Щоб зробити цей процес більш ефективним і позбавити лікарів паперової рутини, весь реабілітаційний процес супроводжується в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). 

Так, зокрема, з’явився функціонал обліку реабілітаційних втручань за Міжнародною класифікацією функціонування, обмеження життєдіяльності та здоровʼя (МКФ).

Це значно полегшить і покращить роботу фахівців у мультидисциплінарних реабілітаційних командах, яким вже не доведеться заповнювати паперові журнали про відновлення пацієнта, а відстежувати динаміку реабілітації у реальному часі. 

Лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти та їх асистенти вже почали вносити до системи інформацію про процедури, призначення, результати реабілітаційних обстежень та інші дані про відновлення пацієнтів за міжнародною класифікацією МКФ. 

За рішенням учасників мультидисциплінарної реабілітаційної команди можна буде коригувати реабілітаційний план для підвищення ефективності реабілітації пацієнта. 

При цьому серед переваг також те, що електронні дані неможливо втратити чи загубити, а за потреби та згодою пацієнта отримати до них доступ зможе медичний фахівець та мультидисциплінарна реабілітаційна команда у будь-якому куточку країни. Тож медичні дані про стан здоровʼя пацієнта будуть надійно збережені та захищені на рівні держави.

З більш детальними матеріалами щодо змін можна ознайомитися нижче:

📍Презентація “Функціонал обліку реабілітаційних процедур в ЕСОЗ” 

📍Розʼяснення. Реабілітація в ЕСОЗ: що змінюється для фахівців з реабілітації

📍 Реабілітація в ЕСОЗ. Поширені питання та відповіді 

27 Серпня 2021
Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!
З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 22:00 27.08.2021 та до 06:00 28.08.2021.
Дякуємо за розуміння!