З Днем сімейного лікаря!

Сьогодні відзначають Всесвітній день сімейного лікаря та лікарки!
За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, саме первинна медико-санітарна допомога повинна бути основою в організації медичної допомоги населенню.
На сьогодні у електронній системі охорони здоров’я зареєстрованно 23 737 лікарів першої медичної допомоги, серед них 15559 сімейних лікарів. Також уже понад 31 мільйонів громадян уже обрали свого сімейного лікаря.
Дякуємо за Вашу працю! Бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, тепла і затишку в Ваших оселях, поваги і порозуміння від пацієнтів!
Також рекомендуємо
14 Серпня 2023

Державне підприємство “Електронне здоров’я”, що відповідно до Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411, є  адміністратором центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я (надалі – Адміністратор) повідомляє наступне.

Згідно наказу Адміністратора від 12.06.2023 №25, ураховуючи невідповідність функціональних можливостей МІС актуальним технічним вимогам, 12 серпня 2023 року електронні медичні інформаційні системи   “HealthTech” (ТОВ “ХОРСТЕХ”) та “МІТІС “ДНІПРО-МТ” (ТОВ “ПВП МОНТЕКС”) було відключено від центральної бази даних електронної ситеми охорони здоров’я.

24 Квітня 2024

Верифікація даних медичних працівників – процес, від успішності якого залежить подальша робота медика в ЕСОЗ.

❓Що змінюється у процесі верифікації медичних фахівців – дізнавайтеся у вебінарі “Верифікація даних медичного працівника: нові напрями. Що змінилося?”.

На вебінарі ми поговоримо про:

🔸як здійснюється верифікація даних медиків за новими напрямами

🔸що змінюється та на що варто звернути увагу керівникам та фахівцям з кадрів

🔸поширені питання та відповіді.

🔸топ-помилок, виявлених у ході верифікації

Дата та час вебінару: 1 травня, 16:00 год.

Наші доповідачі:

  • Юлія Мазур – аналітик групи бізнес-аналізу процесів реєстрації/оновлення даних про пацієнта та декларації, ДП «Електронне здоровʼя».
  • Світлана Кривда – заступник директора департаменту – начальник управління ведення реєстрів та актуальності даних ЕСОЗ.

Трансляція відбудеться на: 

🔸Платформі Zoom:  

🔸YouTube каналі eHealth – Україна:  

🔸YouTube каналі НСЗУ:   

❓ Залишайте свої питання у реєстраційній формі, аби саме ваше питання увійшло до вебінару!

Під час блоку «запитання-відповіді» перевага надаватиметься учасникам, які переглядатимуть ефір на платформі Zoom. Запис вебінару буде доступний на платформі YouTube. 

🔥 Ми проводимо вебінари для медичних працівників щомісяця, тож не пропустіть майбутні події та стежте за оновленнями на каналах eHealth! Просимо поширити це повідомлення серед колег та профільних груп!

27 Червня 2022
Повномасштабна війна безумовно внесла свої корективи в плани щодо розширення функціональних спроможностей ЕСОЗ. Так, виникла необхідність переглянути пріоритети та порядок розробки нових сервісів, сконцентруватися на підтримці стабільної та захищеної роботи центральної бази даних системи та удосконаленні наявного функціоналу.
Хоча й черговість розробки ключових модулів у ЕСОЗ змінилася, Міністерство охорони здоровʼя спільно з Національною службою здоровʼя та ДП “Електронне здоровʼ я” націлені впровадити низку нових електронних інструментів для лікарів, аптечних працівників, пацієнтів та держави.
Проєктний офіс розробки сьогодні нараховує понад 50 цифрових проєктів, серед яких:
🔹електронний рецепт на антибактеріальні лікарські засоби;
категоризація для проєкту “Інсуліни”, що дозволить працювати в системі з пацієнтами за визначеними категоріями;
🔹реорганізація юридичної особи 2.0;
🔹інтеграція ЕСОЗ з іншими державними реєстрами;
🔹оновлення COVID-сертифікатів;
🔹можливість внесення даних про вакцинацію, проведену за кордоном;
🔹реабілітаційна складова;
🔹оптимізація процесів формування медичних висновків;
🔹оптимізація процесу реєстрації пацієнта в ЕСОЗ;
нові медичні довідки (електронний медичний висновок водія, електронний медичний висновок про смерть та ін.)
🔹впровадження цільової моделі електронних медичних записів на стаціонарі.
Команда впровадження ЕСОЗ щиро вірить і підтримує Збройні сили України та продовжує працювати над розвитком електронної системи охорони здоровʼя. Оскільки життя людини, її здоров’я є найбільшою цінністю для країни, головним завданням системи охорони здоров’я є забезпечення безперервності надання медичних послуг та забезпечення відповідних інструментів, особливо у часи військової агресії росії.
Слава Україні! Ми переможемо! 🇺🇦
14 Січня 2022
“У Міністерства багато пріоритетів на цей рік, але відпуск рецептурних препаратів за електронним рецептом – є одним із головних проєктів, який ми маємо спільно з МІСами втілити в життя українців до кінця 2022 року. Минулоріч, впровадивши електронні рецепти на інсулін, ми зробили перший крок до запуску електронних рецептів на всі рецептурні препарати. Як бачимо з того, як працюють е-рецепти – спільна робота дала нам гарний результат”, – заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко .
Цей та інші пріоритети у сфері цифровізації охорони здоровʼя було презентовано під час зустрічі представників медичних інформаційних систем з командою Міністерство охорони здоров’я України , НСЗУ Національна служба здоров’я України , Міністерство цифрової трансформації України та
ДП “Електронне здоровʼя”.
Крім іншого, учасники обговорили впровадження ключових проєктів розвитку ЕСОЗ, серед яких:
1. Забезпечення стабільної роботи ЕСОЗ
2. Ковід-сертифікати 2.0
3. Запуск неонатального скринінгу на 21 рідкісне захворювання в ЕСОЗ
4. Впровадження електронного кабінету пацієнта
5. Поетапне розширення електронного рецепту: відпуск антибіотиків, наркотичних препаратів та на завершальному етапі – всіх рецептурних препаратів
6. Медичні висновки для водіїв довідка (форма 083/0)
7. Згода на посмертне донорство
8. Впровадження електронних медичних записів стаціонарної медичної допомоги в ЕСОЗ
9. Функціонал для донорство крові
10. Функціонал для цифрового ведення реабілітації
11. Медичні висновки про смерть
12. Система обліку лікарських засобів еСток