Штучний інтелект дозволяє віддалено аналізувати показники здоровʼя у вагітних жінок

👩‍⚕️🧑‍⚕️ В умовах воєнного стану телемедичні технології все більше застосовуються в практичній діяльності лікарів. Це дозволяє забезпечити якісний та швидкий доступ до медичної допомоги українцям в усіх куточках країни, особливо в регіонах, де обмежено доступ до вузькопрофільних спеціалістів, зокрема до отримання акушерсько-гінекологічних послуг.
💻 У таких випадках телемедичні технології вже допомагали рятувати життя породіллям та новонародженим. Так, за допомогою віддаленого консультування на Миколаївщині успішно пройшли пологи у породіллі, яку не змогли доставити до лікарні через заборону окупантів та погрози розстрілу. Пологи приймала медсестра, консультуючись з акушером-гінекологом онлайн.
🤰Вагітні жінки – особлива категорія пацієнтів, що потребує постійного моніторингу стану здоров’я та оперативного реагування на зміни в його показниках.
Телемедична платформа «System Carebits» за допомогою переносних портативних апаратів тококардіографії «Sigmafon» дозволяє проводити таку діагностику стану плода віддалено.
📲 На телефон встановлюється програмне забезпечення, за допомогою технології бездротового зв’язку підключається девайс і відбувається визначення стану плода вагітної пацієнтки. Результати діагностики аналізує лікар за допомогою свого смартфона або ж за допомогою вебверсії телемедичної платформи. Працівники аналітичного відділу постачальника програмно-апаратного комплексу за допомогою штучного інтелекту проводять аналіз отриманих діагностичних показників життєдіяльності плода та формують окремий аналітичний звіт із понад 30 параметрів.
📍 У проєкті беруть участь 180 закладів охорони здоров’я зі всіх областей України. На сьогодні вже проведено понад 147 навчань для лікарів та фельдшерів та вже проведено щонайменше 300 консультувань.
Також рекомендуємо
19 Травня 2021
Сьогодні відзначають Всесвітній день сімейного лікаря та лікарки!
За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, саме первинна медико-санітарна допомога повинна бути основою в організації медичної допомоги населенню.
На сьогодні у електронній системі охорони здоров’я зареєстрованно 23 737 лікарів першої медичної допомоги, серед них 15559 сімейних лікарів. Також уже понад 31 мільйонів громадян уже обрали свого сімейного лікаря.
Дякуємо за Вашу працю! Бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, тепла і затишку в Ваших оселях, поваги і порозуміння від пацієнтів!
20 Лютого 2024

❓Чи зіштовхуєтесь ви з ситуаціями, коли під час роботи з ЕСОЗ ви не можете переглянути певні записи в ЕСОЗ про стан пацієнта?

Більшість опитаних лікарів відповіли, що час від часу мають такі труднощі та повʼязують це з тим, що такі дані були внесені іншим закладом або через іншу МІС – а тому їх неможливо переглянути. 

🙅‍♀️Спростовуємо цей міф та запрошуємо вас долучитися до вебінару “Доступ до даних в ЕСОЗ. Як медичному працівнику переглянути дані, внесені іншим фахівцем чи закладом”. 

На вебінарі ми поговоримо про:

🔸 причини, чому лікар може “не бачити” записи про здоровʼя пацієнта, які зробив інший медик

🔸 як уникнути таких ситуацій

🔸 хто та за яких умов може переглядати дані про пацієнта в ЕСОЗ

🔸 як подати запит та як здійснюється доступ до даних пацієнта

🔸 відповіді на поширені запитання медиків.

А для того, щоби зробити цей вебінар ще більш корисним для вас, інформуємо, що всі глядачі матимуть можливість отримати сертифікат та 1 бал БПР на платформі Академії НСЗУ!

Дата та час вебінару: 28 лютого, 16:00 год.

Наш доповідач:

Євген Батура – експерт з розвитку електронної системи охорони здоровʼя

Трансляція відбудеться на: 

🔸Платформі Zoom:  

🔸YouTube каналі eHealth – Україна: https://youtube.com/live/4OumbFYmxTQ?feature=share 

🔸YouTube каналі НСЗУ: https://youtube.com/live/6xqsQG_A9U0?feature=share 

❓ Залишайте свої питання у реєстраційній формі, аби саме ваше питання увійшло до вебінару!

Під час блоку «запитання-відповіді» перевага надаватиметься учасникам, які переглядатимуть ефір на платформі Zoom. Запис вебінару буде доступний на платформі YouTube. 

🔥 Нагадуємо, що вже традиційно ми проводимо вебінари в останню середу місяця, то ж не пропустіть майбутні події та стежте за оновленнями на каналах eHealth! Просимо поширити це повідомлення серед колег та профільних груп! 

22 Грудня 2020
❗До уваги розробників медичних інформаційних систем❗
📌 eHealth припиняє підтримку Internet Explorer 11.
У зв’язку з заявою компанії Microsoft про припинення підтримки браузера Internet Explorer 11-
Команда eHealth інформує, що з наступного оновлення (v.8.19.12) система eHealth перестане допускати авторизаційні запити надіслані до центрального компоненту через браузер Internet Explorer 11.
📌 Технічна команда eHealth рекомендує МІС, що допускають використання Internet Explorer 11 вжити відповідних заходів та надати користувачам альтернативні IЕ11 рішення для роботи в системі eHealth.
15 Червня 2021
📍Нагадуємо, що до кінця літа медичні заклади поступово переходитимуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність.
📍І з 1 вересня цього ж року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді.
На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «як отримати електронний лкарняний? 1 пацент приходить до лкаря на прийом лкар створюе електронний 2 медичний висновок про тимчасову непрацездатнсть y реестрі та засвдчуе його кепом 3 пацент отримаете повдомлення вi̇д E-health. 3 системи E-health за кi̇лька секунд медичний висновок потрапляе до реестру пенсийного фонду. в peecTpi формуеться електронний листок непрацездатност це саме той документ, за яким вам нараховують виплати. 5 повдомлення на телефон, вже вi̇д про отримання електронного лкарняного також надйде пфу. #ezdorovya»