Всесвітній економічний форум відзначив 10 найкращих світових технологій 2021-го року

Всесвітній економічний форум відзначив 10 найкращих світових технологій 2021-го року.
Експерти Всесвітнього економічного форуму та видання Scientific American спрогнозували, які технології можуть вплинути на світ у найближчі три-п’ять років. Вони охоплюють сфери від будівництва та до медицини та космосу.
Найкращі технології відбиралися за кількома критеріями. Окрім незаперечних плюсів для суспільства та економіки, вони мають сприяти прогресу, бути привабливими для інвесторів та дослідників, а також масштабуватись у найближчі 5 років.
Визначні медичні інновації, які увійшли до відібраних технологій:
🔬Пристрої для неінвазивного моніторингу біомаркерів. Актуальні для людей з хронічними захворюваннями, такими як діабет, серцево-судинні захворювання тощо. Завдяки низькому споживанню енергії можуть працювати практично цілодобово, а миттєвий доступ до показників здоров’я дозволяє медичному працівнику швидко приймати рішення у разі відхилення від індивідуальної норми пацієнта.
🔬Активне та здорове довголіття. Людство старіє, а людей віком 60+, які хочуть жити активним життям без хвороб, стає дедалі більше. Відповідно є величезний попит на технології anti-age.
🔬Виробництво ліків на запит. У цьому пункті фахівці наголосили на попиті на невеликі партії лікарських препаратів, а також можливість персоналізувати ліки для конкретних пацієнтів.
🔬Діагностика хвороб органів дихання. Перспективна і дуже популярна технологія – особливо в умовах пандемії, коли необхідно швидко обстежити велику кількість пацієнтів без забору біологічного матеріалу.
Детальніше про інновації за посиланням:
Також рекомендуємо
23 Вересня 2020
Щодня перед лікарями постають нові виклики в лікуванні пацієнтів.
Підібрали для Вас YouTube канали з освітніми темами для медиків, на яких можна швидко знайти відповіді на актуальні запитання.
1. YouTube канал лікаря Наджіба (Dr Najeeb lectures). Короткі відео лекції, де лікар Наджіб пояснює матеріал та паралельно ілюструє все доступно на дошці. Його лекції прості та легко сприймаються слухачами. Як правило, автор надає перевагу темам з анатомії, ембріології, біохімії, мікробіології, фармакології, фізіології та патології-
2. YouTube канал Армандо Хасудунгана (Armando Hasudungan lectures). Армандо Хасудунган публікує на своєму каналі короткі ролики на різні теми з медицини та біології, найчастіше з фізіології та патології. Особливістю цих лекцій є те, що вони графічні (автор малює все, про що розповідає) та дуже схематичні, що дозволяє йому послідовно розкривати тему, а читачам – легко сприймати та класифікувати інформацію-
3. Лекції на YouTube каналі “One Minute Medical School” – кращі пояснення медичних тем за 1 хвилину-
4. На YouTube каналі провідного світового вузу Ви можете переглянути лекції та відео матеріали від найкращих світових спікерів-
5. YouTube канал Національної служби здоров’я України, де пояснюються проблемні питання в роботі лікарів і ЕСОЗ –
🔗Ще підібрали для Вас цікаві подкасти для медиків і не тільки – та рекомендації неформальної освіти для лікарів –
27 Квітня 2021
Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!
З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 21:00 28.04.2021 та до 22:10 28.04.2021.
Дякуємо за розуміння!
27 Жовтня 2021
Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!
З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 23:00 28.10.2021 та до 24:00 28.10.2021.
Дякуємо за розуміння!
22 Квітня 2021
Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!
З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 21:00 22.04.2021 та до 22:00 22.04.2021.
Дякуємо за розуміння!