Як убезпечити себе під час війни?

Як убезпечити себе під час війни?
Як ви знаєте, чим вищий рівень емоційної стійкості – тим більше ви можете надати допомоги оточуючим. Декілька рекомендацій як мінімізувати наслідки емоційної напруги та посилити своє емоційне благополуччя.
1. Перевіряйте інформацію, що з’являється в ЗМІ та в соціальних мережах. Сьогодні інформаційні провокації є інструментами дестабілізації ситуації в країні, підривання суспільної довіри до державних інституцій та поширення масової тривоги серед українців. Закликаємо вас споживати інформацію виключно з якісних та перевірених джерел, довіряти офіційним державним каналам, а також дотримуватися простих правил особистої інформаційної безпеки (рекомендації ДССЗІ: ).
2. Не ігноруйте сигнали тривоги і вчасно йдіть до сховища. Це ваша безпека і вона для вас повинна бути в пріоритеті.
3. Обмежте вживання стимулюючих напоїв, таких як кава, алкоголь та енергетики.
4. Намагайтесь побільше спати. Ви зможете витримувати більше напруги.
5. Намагайтесь робити рутині речі. Якщо немає повітряних тривог та ви маєте час – не нехтуйте харчуванням чи проводженням часу з дитиною.
6. Якщо ви відчуваєте, що вам потрібна допомога – не соромтесь та запитуйте про неї в близьких та друзів.
❗️За потреби зверніться за консультацією до профільних спеціалістів. Наразі створено багато ресурсів, де можна отримати підтримку безкоштовно.
💬 Громадська організація Ла Страда організовує безкоштовні психологічні консультації. Діти, підлітки та студентська молодь мають можливість анонімно і конфіденційно отримати підтримку в будь-яких складних життєвих ситуаціях, а дорослі – проконсультуватися з психологами, юристами, соціальними працівниками та соціальними педагогами щодо ситуацій, які стосуються дітей та порушення їхніх прав. Детальніше:
💬 Безкоштовну допомогу усім, хто її потребує, готові надавати сертифіковані психологи Центру психологічного консультування і травмотерапії “Відкриті двері”, які мають досвід роботи з учасниками збройних конфліктів та навчені за американським стандартом. Щоб скористатись потрібно заповнити онлайн форму на ресурсах проекту –
💬 Чат підтримки «Як ти?» запустили психотерапевти. В чаті уже долучились понад 3900 людей, вони можуть поділитися тут своїми емоціями та переживаннями і отримати підтримку інших учасників групи та за потреби залишити заявку на особисту консультацію в чат-боті – https://t.me/yaktuzaraz
💬 Інститут когнітивного моделювання разом з кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії запустили телеграм-бот, який надає підтримку Скористатись яким можна за посиланням –
💬 На базі Українського Католицького Університету стартувала робота центру “Кризової Порадні”. Психологи надають допомогу безкоштовно через дзвінки та онлайн повідомлення в телеграм чатах. Звернутись за консультацією можете за контактами: +380965807688@poradnya1, +380500732903@poradnya2, +380965814896@poradnya3, +380934347701@poradnya4, +380958744062@poradnya5.
💬 Портал Help24 обʼєднав психологів, які надають безкоштовно консультації для усіх охочих в онлайн-чатах. Консультація триває 30 хвилин, для консультації потрібно зареєструватись онлайн за посиланням –
🇺🇦 Бережіть себе та своїх рідних! Все буде Україна
Також рекомендуємо
15 Листопада 2021

Що таке Телемедицина?
Як сьогодні телемедичні технології роблять медичні послуги доступнішими
Телемедицина – це комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються під час надання медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку для обміну інформацією. Крім цього, телемедичний напрям включає діджитал-освіту лікарів та пацієнтів, медичні інформаційні послуги та самообслуговування через цифрові комунікаційні технології.
🔷 Телемедицина допомагає зв’язати не тільки пацієнта та лікаря, але й надає можливість лікарям спілкуватися, навчатися та обмінюватися досвідом.
🔷 Наразі перспективним напрямком у телемедицині є телеконсультації у віддалених містах та селах, за допомогою яких фахівці можуть надавати профільні рекомендації колегам та консультувати пацієнтів.
🔷 Учора пройшов Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом. З цієї нагоди пропонуємо розглянути, як сьогодні телемедичні технології у світі можуть допомогти пацієнтам, до прикладу, з цукровим діабетом. Зазвичай, пацієнти з таким діагнозом мають вдома свій глюкометр. Проаналізувавши аналіз крові за допомогою пристрою, можна сповістити лікаря зручним засобом зв’язку про результати та домовитись з ним про відео-консультацію. Впродовж відео-консультації пацієнт може отримати відповідні рекомендації та характеристику свого стану здоров’я. Після консультації лікар може скласти відповідні призначення та надіслати їх пацієнту.
🔷 Сервіси, що впроваджуються в електронній системі здоров’я в Україні, також допомагають зробити медичні послуги більш доступними. Так, електронний рецепт значно спрощує процес виписки та отримання препаратів інсуліну.
Пацієнт може звернутися до ендокринолога для створення індивідуального плану лікування в електронній системі охорони здоров’я.
Перший е-рецепт на інсулін виписує лікар-ендокринолог, який приймає амбулаторно.
Повторний рецепт зможе також виписати сімейний лікар. До кого звертатись за повторним рецептом – пацієнт обирає самостійно.
👉🏻 Таким чином, електронний інструмент усуває необхідність для пацієнта, що проживає у віддаленій місцевості, регулярно відвідувати ендокринолога задля отримання необхідних призначень.

21 Березня 2024

За даними Національної служби здоровʼя України у 2023 році в рамках Програми медичних гарантій за пакетами послуг реабілітаційної допомоги понад 300 тисяч пацієнтів отримали послуги з реабілітації. 

🤳Одним з ефективних напрямів, який сьогодні набирає обертів в Україні, є телереабілітація – спосіб надання реабілітаційної допомоги цифровими засобами у дистанційний спосіб. 

Запрошуємо медичних працівників та зокрема фахівців з реабілітації долучитися до вебінару “Телереабілітація: як інтегрувати сучасні цифрові рішення у роботу медичного закладу”.

На вебінарі ми поговоримо про:

🔸що таке телереабілітація

🔸які телемедичні рішення наразі інтегровані в медичні заклади України

🔸реабілітаційну ігрову систему RGS та як її адаптувати 

🔸досвід та клінічні випадки застосування телереабілітації у відновленні дорослих пацієнтів та дітей в медичному закладі та поза його межами

🔸поширені питання та відповіді.

Дата та час вебінару: 27 березня, 16:00 год.

Серед наших доповідачів:

Анна Тоцька – ерготерапевт відділення фізичної та реабілітаційної медицини  КНП “Міська клінічна лікарня №4” Дніпровської міської ради.

Лариса Виходченко – завідувач відділення фізичної та реабілітаційної медицини  КНП “Одеська обласна дитяча клінічна лікарня” Одеської Обласної Ради.

Трансляція відбудеться на: 

🔸Платформі Zoom:  

🔸YouTube каналі eHealth – Україна: https://youtube.com/live/fYjP_fbgUZg?feature=share 

❓ Залишайте свої питання у реєстраційній формі, аби саме ваше питання увійшло до вебінару!

Під час блоку «запитання-відповіді» перевага надаватиметься учасникам, які переглядатимуть ефір на платформі Zoom. Запис вебінару буде доступний на платформі YouTube. 

🔥 Нагадуємо, що вже традиційно ми проводимо вебінари в останню середу місяця, то ж не пропустіть майбутні події та стежте за оновленнями на каналах eHealth! Просимо поширити це повідомлення серед колег та профільних груп!

3 Травня 2022

Запрошуємо українських лікарів долучитися до обговорення стану функціонування електронної системи охорони здоровʼ я.
Це дозволить покращити та спростити низку рутинних дій у системі, а також впроваджувати нові сервіси більш ефективно та комфортно для користувачів.
Цей напрямок включатиме онлайн-заходи, до яких будуть залучені технічні спеціалісти ДП “Електронне здоровʼ я” та медичних інформаційних систем, а також безпосередні користувачі ЕСОЗ – медичні працівники.
Якщо ви маєте намір долучитися до обговорень, будь ласка, заповніть контактну форму за посиланням: https://forms.gle/J64ZyxhcyaYKXDR39
За результатами зустрічей буде сформовано робочу групу, а також сформульовано ключову проблематику для її подальшого опрацювання.
🤝 Принагідно висловлюємо вдячність за вашу працю у такий складний для країни час!

2 Листопада 2022
З 1 листопада лікарі України почали призначати наркотичні (психотропні) лікарські засоби за електронним рецептом. Перше електронне призначення здійснив сімейний лікар комунального медичного закладу в місті Суми.
Усього за перший день виписано більше 100 електронних рецептів на наркотичні препарати.
Детальніше за посиланням: