Увага! Регламентні роботи в ЕСОЗ!

Шановні партнери та користувачі ЕСОЗ!
З метою оптимізації та покращення продуктивності системи ЕСОЗ, проводимо планові технологічні роботи.
Задля мінімізації можливих незручностей для користувачів, регламентні роботи відбуватимуться з 22:00 15.12.2021 та до 23:30 15.12.2021 .
Дякуємо за розуміння!
Також рекомендуємо
13 Вересня 2023

ДП “Електронне здоров’я” разом з Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоровя України вже реалізувало дев’ять проєктів у сфері електронного здоров’я, а 29 – ще в роботі. 

Про це йдеться у звіті ДП “Електронне здоров’я” за перше півріччя. 

Команда ЕСОЗ активно працює заради покращення якості та доступності послуг у сфері охорони здоров’я України та успішно впроваджує цифрові медичні інструменти. 

Серед втілених проєктів такі, як: 

📍довідник МКФ (Міжнародна класифікація функціонування, обмеження життєдіяльності і здоров’я)

📍внесення даних про вакцинацію від COVID, проведену за кордоном 

📍кабінет фактичного і клінічного моніторингу в ЕСОЗ

📍MVP Державного реєстру медичних виробів 

📍електронний рецепт на всі рецептурні препарати, 

📍функціонал обліку реабілітаційних послуг  в ЕСОЗ 

📍медвисновки 2.0 (рев’ю процесів по МВ)

📍реорганізація Юридичних Осіб 2.0

📍категоризація для проекту Інсуліни в ЕСОЗ 

EZdorovya Report

У розробці – рутинна вакцинація в ЕСОЗ, електронний рецепт на тест-смужки, медичні висновки водія, медична довідка про смерть, особистий кабінет пацієнта та інші. 

Це досить великий обсяг роботи із гарячими дедлайнами. І попри великі навантаження, нашій команді вдається справлятися з усіма викликами. Попереду їх не менше, але не ніщо так не тішить, як успішні результати роботи і можливість покращувати якість послуг у своїй країні. Дуже дякую кожному фахівцю за професіоналізм і бажання трансформувати медицину в Україні! Разом ми – сила. Дякую партнерам за підтримку!” – зазначає в.о. генерального директора ДП “Електронне здоров’я” Олександр Ємець. 

Нагадаємо, що електронна система охорони здоров’я є найбільшою ІТ-системою України. На сьогодні вона надійно зберігає дані про здоровʼя близько 35 мільйонів українців. У ній зареєстровано 360 тисяч медичних працівників із понад 17 тисяч закладів охорони здоровʼя. 

Саме завдяки розвитку ЕСОЗ українці користуються такими послугами як: електронні рецепти та направлення, єМалятко, сертифікати про вакцинацію, електронні лікарняні та ін. Крім того, пацієнтам вже не треба збирати та роками зберігати численні довідки, адже усі дані надійно зберігається в єдиному місці – електронній медичній картці пацієнта. 

15 Квітня 2022
Під час воєнних дій динаміка внесення даних в електронну систему охорони здоровʼя не така, як це було до війни, проте лікарі продовжують використовувати електронні сервіси, вносити медичні записи та встановлювати нові рекорди в ЕСОЗ!
Дякуємо за вашу віддану працю!
Все буде Україна!🇺🇦
3 Січня 2023

Міністерство охорони здоров’я України разом із Медичними закупівлями України запустили пілот системи обліку ліків та медичних виробів «e-Stock». Головний споживач функціоналу – заклади охорони здоров’я. Через систему «e-Stock» вони подаватимуть запити щодо необхідних ліків та медичних виробів, що закуповуватимуться за державний кошт. Це дозволить оптимізувати процес збору потреб, зробити його якіснішим та більш системним. 

💊 На першому етапі запрацювали модулі збору запитів та управління користувачами. 

🔬 Мета пілоту – протестувати та у випадку необхідності доопрацювати функціонал збору необхідних ліків та медвиробів, аби в подальшому він покривав всі медичні товари, які закуповуватиме Україна пацієнтів. 

📦 З початку року запрацювали два модулі: збору потреби та керування користувачами. Е-Stock забиратиме інформацію про потребу доставку, наявність медичних препаратів в лікарні, їх використання та утилізацію.   

🏥 Наразі у системі 162 лікарні, що подають потребу у напрямах «доросла онкологія», «ендопротези» та «набори для трансплантації». На основі відгуків медиків система буде допрацьована. Повноцінно запрацювати Е-Stock має до кінця року.

26 Листопада 2022
#ЗдоровішіРазом
Цього тижня – всесвітній тиждень обізнаності про антибактеріальні лікарські засоби (World Antimicrobial Awareness Week 2022). Ініціатива, яка щорічно проводиться ВООЗ задля боротьби з розвитком антибіотикорезистентності.
Антибіотикорезистентність (AMR) – набуття бактеріями стійкості до антибіотикотерапії, у результаті чого антибіотики та інші протимікробні препарати стають все менш ефективними, а від інфекції стає все важче або неможливо лікувати.
❓Чому це важливо?
📌 Уже зараз, за даними ВООЗ, у світі щорічно від резистентних до антибіотиків інфекцій помирає близько 700 тисяч людей. А вже до 2050 року це число може збільшитися до 10 мільйонів смертей щороку.
📌 Експерти ВООЗ визначають причиною зростаючої хвилі антибіотикорезистентності безконтрольне застосування антибіотиків пацієнтами без призначення лікаря.
📌 Ризик вироблення антибіотикорезистентності зростає і у разі недотримання режиму прийому ліків в ситуаціях, коли вони потрібні.
📌 Саме тому лікування антибіотиком має призначатися та контролюватися виключно лікарем.
📌 Вживайте антибіотики виключно за призначенням лікаря!
Детальніше у відеоролику за посиланням: https://youtu.be/tuYTbAktGNE